پنج‌شنبه 6 اردیبهشت 1403

11 نوشیدنی معروف ترکیه

11 نوشیدنی معروف ترکیه

در کشور ترکیه انتخاب‌های متنوعی از انواع مختلف نوشیدنی‌های گرم و سرد در کافه ها و رستوران های محلی وجود دارد، برخی از این نوشیدنی ها آشنا به نظر می رسند، اما در این کشور، نوشیدنی‌های خاصی نیز آماده می شوند، با استانبول سرا همراه شوید تا با 11 نوشیدنی معروف ترکیه آشنا شوید.

1: چای ترکی (Turkish Tea)

برخلاف تصور عموم مردم، قهوه نوشیدنی ملی ترکیه نیست. در واقع نوشیدنی گرم بسیار محبوب ترک‌ها چای ترکی است. ترک‌ها در سراسر کشور روزانه مقدار بسیار زیادی چای مصرف می‌کنند. شرکت ملی چای به نام «شای‌کور» (Caykur) واقع در شهر «ریزه» (Rize) در سواحل شمال غربی ترکیه، ماهانه هزاران تن چای تولید می‌‌کند.

چای ترکی

توصیه می‌کنیم که اگر در منوی کافه‌ها انواع مختلف چای مثل «چای‌سیب» را دیدید، تحت تاثیر رنگ و لعاب آن قرار نگیرید زیرا ترک‌ها نیز خود به ندرت این نوع چای را می‌نوشند. در عوض، چای سیاه که در لیوان‌هایی بسیار زیبا به شکل گل لاله سرو می‌شود و اغلب با مقدار زیادی شکر شیرین می‌شود، گونه‌ای رایج و پرطرفدار در میان مردم است. چای‌خانه‌های محلی که در بسیاری از محله‎‌های ترکیه (به‌خصوص محله‌های قدیمی) وجود دارند، محیطی کاملا مردانه دارند. اما اگر شما به عنوان یک خانم قصد دارید تا طعم این چای دل‌پذیر را در کافه‌های سنتی ترکیه امتحان کنید و یا همراه با خانواده باشید، نگران نشوید! می‌توانید کافه باغ‌های سنتی را در برخی نقاط شهر بیابید و از صرف این نوشیدنی لذت ببرید.

2: قهوه‌ی ترک (Turkish Coffee)

به احتمال زیاد قهوه‌ی ترکی برای همه آن‌چنان لذت‌بخش نخواهد بود و این نوع از قهوه طرفداران خاص خود را دارد. یک ضرب المثل ترکی می‌گوید که :« قهوه باید سیاه مثل جهنم، قوی مثل مرگ و شیرین مثل عشق باشد» و این دقیقا نشان دهنده‌ی بافت غلیظ و سیاه قهوه‌ی اصیل ترکی است که در فنجان های کوچک سرو می‌شود.

بسیاری از گردشگران و غیربومی‌ها، این قهوه را بسیار قوی می‌دانند و جزو نوشیدنی‌هایی است که شاید همیشه مایل به نوشیدنش نباشید.

قهوه ترک

«مننگیک» (Menengiç) قهوه‌ای مخصوص تهیه شده از درختچه‌های توت است که دانه‌هایش به طرز شگفت‌آوری مشابه مغز پسته است. این دانه‌ها کاملا متفاوت با دانه‌های قهوه‌های طبیعی است و مثل سایر قهوه‌ها کافئین ندارد. «مننگیک» قهوه‌ای محلی است که احتمالا خارج از ترکیه نتوانید به آسانی آن را پیدا کنید. پس اگر از علاقمندان قهوه هستید، در سفرتان به ترکیه این نوشیدنی را امتحان کنید.

نوع دیگری از قهوه‌های ترکی «دیبک» (Dibek) نام دارد. طعم این قهوه به خاطر طریقه‌ی به عمل آوردن دانه‌ها و روش دم کردنش، نسبت به سایر قهوه‌ها کمی متفاوت است و باعث می‌شود تا غلظت آن اندکی کمتر ‌شود. اگر قهوه‌های سبک و شیرین‌تر را می‌پسندید، این قهوه را در ترکیه سفارش دهید.

3: راکی (Raki)

راکی نوشیدنی الکلی معروف ترکی است و ​​به طور چشم‌گیری شبیه به نوع یونانی آن «اوزو» (Ouzo) است. البته این شباهت جای تعجب ندارد زیرا هر دو کشور ترکیه و یونان در طول تاریخ ارتباط نزدیکی با هم داشتند و تشابهات‌شان در بسیاری از زمینه‌ها به چشم می‌آید.

در سواحل اژه و مدیترانه، مردم محلی ترجیح می‌دهند در هنگام صرف یک وعده‌ی غذایی دل‌چسب، به آرامی راکی ​بنوشند. این غذا می تواند «کباب» (kebabs) یا «مزه» (mezze) باشد اما بهترین گزینه‌ی پیشنهادی با این نوشیدنی، غذاهای دریایی یا ماهی است.

راکی

«راکی» از کشمش و انگور تهیه می‌شود. برند معروف «ینی راکی» (Yeni Raki) که از سال 1944 تولید خود را آغاز کرد، پرفروش‌ترین محصول الکلی ترکی است. پس از آن، برندهایی مانند «تکیرداگ» (Tekirdag) و «ازمیر» (Izmir) در رتبه‌های پرفروش بعدی قرار دارند.

اگر تصمیم دارید تا «راکی» را امتحان کنید، آن را آهسته بنوشید زیرا 40% الکل موجود در آن مقدار زیادی است! توصیه‌ی بعدی ما به شما این است که «راکی» را از مراکز معتبر تهیه کنید زیرا نوع تقلبی این نوشیدنی برای سلامتی‌تان خطرناک است.

4: آیران (Ayran)

بهترین نوشیدنی سرد مورد علاقه‌ی بچه‌ها و بزرگسالان، نوشیدنی سنتی «آیران» یا همان «دوغ» است که به دلیل طراوت و طعم بی‌نظیر آن در تابستان بسیار مورد استقبال قرار می‌گیرد. انواع بسته‌بندی شده «آیران»، تهیه شده از ماست، آب و نمک در سراسر ترکیه به فروش می‌رسد. اما اگر گذرتان به کافه‌ای روستایی افتاد، به احتمال زیاد این شانس را دارید که نمونه‌ی خانگی «آیران» را با کف زیاد بر روی لیوان‌تان میل نمایید.

آیران (Ayran)

تاریخچه‌ی «آیران» به دوران قبایل عشایری ترک باز می‌گردد و همچنین در فرهنگ‌هایی نظیر کشور ایران و کشورهای عربی نیز ردی از آن به جا مانده است. معمولا وقتی توریست‌های خارجی‌ مواد تشکیل دهنده‌ی دوغ را می‌پرسند به فکر فرو می‌روند و نمی‌دانند آیا این ترکیب خوبی برای یک نوشیدنی است یا نه! اما به محض این‌که آن را با غذاهایی همچون «کباب» (kebab) یا «دنر کباب» (Doner kebab) می‌خورند، عاشقش می‌شوند.

5: شلغم (şalgam)

این نوشیدنی شاید محبوب توریست‌های خارجی نباشد اما خیلی از مردم ترکیه، از آن در هنگام صرف غذا استفاده می‌کنند. نوشیدنی «شلغم» یا «آب لبو» از آب شلغم، هویج بنفش، نمک و فلفل و ادویه تهیه می‌شود. سپس با «شلغم» طعم‌دار شده و با بلغور تخمیر می‌شود. طعم این نوشیدنی گاهی ترش و نسبتا گرم است.

شلغم

نوشیدنی «شلغم» به‌طور سنتی از شهرهای جنوب شرقی ترکیه، «آدانا» (Adana) و «مرسین» (Mersin) سرچشمه می‌گیرد. این نوشیدنی بسیار سالم، حاوی ویتامین ث زیادی است. برخی از ترک‌ها ترجیح می‌دهند آن را با «راکی» ​​بنوشند زیرا معتقدند که الکل موجود در «راکی» را رقیق می‌کند، در حالی که برخی دیگر ازمردم ترجیح می‌دهند چند ساعت پس از نوشیدن الکل (برای بهتر شدن عوارض ناشی از مصرف الکل و مستی) آن را امتحان کنند.

6: سالپ (Salep)

«سالپ» یا همان «ثعلب» یک نوشیدنی داغ و محبوب زمستانی است که از پودرگل ارکیده‌ی وحشی تهیه می‌شود. این نوشیدنی به خصوص در شهر استانبول که فروشندگان خیابانی در هر گوشه‌ای از شهر آن را می‌فروشند، بسیار مورد پسند است.

سالپ ترکیه

در سال‌های دور که نوشیدنی‌های جدید و امروزی وجود نداشت، «سالپ» یا «ثعلب» به جای شکلات داغ، از شیر گرم و آرد ثعلب (پودر گل ارکیده) ساخته می‌شد. از آرد ثعلب به کار رفته در این نوشیدنی، به عنوان ماده‌ی اصلی برای تهیه‌ی بستنی معروف «قهرمان مرعش» (Kahramanmaraş) نیز استفاده می‌شود.

7: بوزا (Boza)

«بوزا» نوعی اسموتی بسیار لذیذ است که به عنوان محبوب‌ترین نوشیدنی‌ محلی ترکیه هم شناخته می‌شود. این اسموتی خوش‌طعم در فصل زمستان مورد استقبال مردم زیادی قرار می‌گیرد. مواد تشکیل دهنده‌ی «بوزا» ارزن، آب و شکر و مخمر است که باعث تخمیر شدنش می‌شود و به صورت طبیعی، آن را کمی الکلی می‌کند. پس از تهیه‌ی «بوزا» روی این نوشیدنی دارچین می‌پاشند و آن را می‌نوشند. البته بعضی‌ها «بوزا» را به خاطر غلظتی که دارد با قاشق سرو می‌کنند.

بوزا (Boza)

این نوشیدنی محلی بسیار مقوی است و به عنوان یک گزینه‌ی عالی برای گرم کردن و تقویت بدن به‌خصوص در روزهای سرد سال مصرف می‌شود. طعم «بوزا» ممکن است سلیقه‌ای باشد و برخی آن را نپسندند اما به طور کلی مردم ترکیه «بوزا» را بسیار دل‌چسب می‌دانند.

8: شیرا (Şıra)

با شروع بهار و گرم شدن هوا، فصل «بوزا» به پایان می‌رسد و «شیرا» به بازار می‌آید. «شیرا» از انگور یا آب سیب کمی تخمیر شده ساخته می‌شود و رنگی مایل به قرمز دارد. به دلیل فروکتوز زیاد موجود در این نوشیدنی، طعمی شیرین پیدا می‌کند. البته اگر مدت زمان تخمیر این نوشیدنی طولانی شود، طعمی نسبتا ترش خواهد داشت.

شیرا ترکیه

«شیرا» یک انتخاب ایده‌آل در فصل گرما است و مردم معمولا در هنگام صرف غذا، و به خصوص غذاهای گوشتی نظیر «اسکندر کباب» آن را سفارش می‌دهند.

9: تورشو سویو (Tursu Suyu)

اگر به اسکله‌ی «امینونو» (Eminonu) در استانبول رفتید و پس از صرف یک ماهی خوش‌مزه در رستوران‌های اطراف، به هتل‌تان برگشتید، متاسفانه باید بدانید که لذت نوشیدن یک آب‌میوه‌ی فوق‌العاده را دست داده‌اید. «تورشو سویو» یک آب‌میوه‌ی شور و ترش است که از سبزیجات ترشی، چغندر، هویج، پیاز، فلفل و سیر تهیه می‌شود. پس از نوشیدن اولین لیوان از آن، طعم خاص و بی‌نظیرش تا مدت‌ها در دهان‌تان باقی می‌ماند. «تورشو سویو» ارزان و سالم است و پیشنهاد می‌کنیم تا حتما آن را امتحان کنید.

تورشو سویو

10: لیموناد (Lemonade)

آیا شما طعم لیموناد را می‌پسندید؟ شاید اکثر مردم نوشیدنی «لیموناد» را در روزهای گرم سال برای رفع تشنگی، در منزل تهیه کنند و از طعم خنک و ترش آن لذت ببرند. اما «لیموناد» ترکی متفاوت با آن‌چه اکثر ما می‌دانیم، درست می‌شود.

ترک‌ها برای تهیه‌ی این نوشیدنی خوش‌مزه، ابتدا لیموها را با پوست می‌پزند و سپس عصاره‌ی آن را با آب و شکر مخلوط کرده و پس از خنک شدن می‌نوشند. این فرایند باعث می‌شود تا «لیموناد» طعم شیرینی داشته باشد.

لیموناد

در سفر تابستانی خود به ترکیه یک لیوان «لیموناد» برای خودتان سفارش دهید و طعم فوق‌العاده‌ی آن را بچشید.

11 : شربت (Sherbet)

«شربت» یکی از بهترین نوشیدنی‌های خنک، شیرین و بدون الکل جهان است که از میوه یا گل‌برگ تهیه می‌شود. انواع مختلفی از طعم‌های منحصر به فرد «شربت»، مانند لیمو، گل‌ رز، انار، تمشک و … وجود دارد. «شربت» یک نوشیدنی محبوب و رایج در غرب آسیا است و در کشورهایی نظیر ایران، ترکیه، کشورهای عربی، افغانستان، پاکستان، هند، سریلانکا، بنگلادش و … پرطرفدار است.

شربت های ترکیه

اگر در تابستان به ترکیه سفر کردید، لذت نوشیدن «شربت»های خنک و گوارای ترکی را از دست ندهید.

درباره‌ی سارا علیزاده

همچنین ببینید

10 دلیل اصلی برای زندگی در استانبول چیست؟

10 دلیل اصلی برای زندگی در استانبول چیست؟

10 دلیل اصلی برای زندگی در استانبول چیست؟ استانبول شهری باشکوه است که در یکی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 2 =