آشنایی با کاخ خدیو در استانبول

کاخ خدیو استانبول 

کاخ خدیو استانبول (Hıdiv Kasrı) یکی از کاخ‌های جذاب و مشهور ترکیه است که در بخش آسیایی تنگه بسفر قرارگرفته و یکی از عمارت های محبوب بین گردشگران و متقاضیان تور استانبول می‌باشد. این کاخ در اصل اقامتگاه و محل زندگی خدیو عباس دوم، امیر مصر و سودان می‌باشد و ازآنجاکه درگذشته به امیران و حکمرانان مصری خدیو (Khedive) می‌گفتند این نام بر روی این کاخ تا به امروز باقی‌مانده است.

    

عباس دوم (۱۹۱۴-۱۸۹۲) آخرین خدیو مصر و سودان بود که برخلاف اجداد و امیران پیش از خود تصمیم گرفت از در دوستی با حکومت عثمانی وارد شود و تا آخر عمر به‌عنوان یک حاکم دست‌نشانده بر سرزمینش که سرزمینی خراج دهنده اما خودمختار متعلق به حکومت عثمانی بود حکمرانی کند. عباس دوم این حرکت استراتژیک را به منظور جلوگیری از اشغال قلمرو اش توسط انگلیس و کاهش نفوذ آن‌ها بر مصر و سودان انجام داد. وی برای رفع و زدودن تیرگی‌های دشمنی گذشته که هاله‌ای بر روابط میان قلمرواش و دولت عثمانی انداخته بود، بارها و بارها به ترکیه و پایتخت آن استانبول سفر کرد و حتی از یک معمار ایتالیایی در استانبول خواست تا یک ویلا و کاخ تابستانی در نزدیکی بسفروس برای وی بنا نماید. معمار مشهور (Antonio Lasciac (1856–۱۹۴۶ که اصالتاً ایتالیایی بود با همراهی دلفو سمیناتی این اقامتگاه تابستانی را برای وی ساختند که امروزه به نام کاخ خدیو استانبول یا کاخ چوبوکلو شناخته می‌شود.

کاخ خدیو استانبول که به سبک هنری Nouveau ساخته شده بود در طراحی خود از شیوه و سیاق معماری ویلاهای ایتالیایی دوران رنسانس الهام گرفته بود و یک کاخ نئوکلاسیک دوره عثمانی محسوب می‌شد. کاخ خدیو استانبول در باغی بزرگ به مساحت ۱۱۰ هکتار و بر روی یک تپه درست رو به روی تنگه به سفر استانبول قرار دارد.

کاخ خدیو استانبول ساختمانی سه طبقه است که با بهارخواب‌های مرمری احاطه شده و بخش جنوبی و شمال غربی آن به شکل هلالی در آمده است.

باغ گل سرخ زیبای این عمارت یکی از بزرگ‌ترین باغ‌های گل سرخ موجود در شهر استانبول است و چشم‌ها را به خود خیره می‌کند. در اطراف عمارت اصلی چشمه‌ها و فواره‌های بسیاری وجود دارد و یکی از دیگر ویژگی‌های منحصر به فرد این کاخ ارتفاع زیاد برج‌های آن است.

طبقه نخست کاخ خدیو استانبول مساحتی حدود ۱۰۰۰ متر مربع دارد که شامل چند اتاق، سالن و یک سالن مرکزی است که بخش‌های مختلف را به هم متصل می‌کند. طبقه دوم دو اتاق خواب بزرگ وجود دارد و برای دسترسی به تراس‌های بالای ساختمان یک آسانسور بهاری قدیمی در ساختمان تعبیه شده است. در تمام نمای این ساختمان از شیشه‌های رنگی استفاده شده است.

نمای بیرونی ساختمان با طرح و نقش‌های گل‌های طلایی تزئین شده و طبق شنیده‌ها و گفته‌های معماران، در تمامی مراحل طراحی و ساخت بنا همسر غیر رسمی و مخفی خدیو عباس، Cavidan Hanım نیز حضور داشته و به جزئیات کار ساخت ساختمان نظارت می‌کرده و نظرات و سلایق وی در همه جای کاخ قابل مشاهده است. یک نسخه مشابه دیگر از این کاخ در سواحل مصر نیز ساخته شده است.

امروزه کاخ خدیو استانبول پس از یک دوره بازسازی اساسی به عنوان هتل، کافه و رستوران بسیار لاکچری فعالیت می‌کند و بازدید از آن برای عموم آزاد است.

کاخ خدیو استانبول می‌تواند تجربه جذاب و دلنشینی برای شما باشد. علاوه بر ابعاد معماری و تاریخ شناسی این بنا فضای سبز و باغ بسیار زیبایی دارد که مطمئناً دیدار از باغ گل سرخ آن برای شما جذاب خواهد بود. غذاها و نوشیدنی‌هایی که در کافه و رستوران این هتل سرو می‌شود بسیار با کیفیت و خوش طعم بوده و امکان اجاره این کاخ برای مراسم‌ها و جشن‌های عروسی نیز وجود دارد.

بازدید از این کاخ زیبا در تمام ایام هفته از ساعت ۹ صبح تا ۱۱ شب برای عموم گردشگران آزاد خواهد بود.

نحوه دسترسی به کاخ خدیو استانبول

کاخ خدیو استانبول در ناحیه بیکوز استانبول و محله چابوکلو و رو به روی تنگه بسفر واقع شده است. بهترین راه برای رسیدن به این منطقه استفاده از اتوبوس‌های شهری و پیاده شدن در ایستگاه کاخ خدیو است.

در محدوده کاخ خدیو رستوران‌ها و کافه‌های خوبی برای شما در دسترس است که می‌توانید غذاهای ترک را در آنجا تجربه کنید.

نقشه و موقعیت جغرافیایی کاخ خدیو استانبول

 

درباره‌ی سارا علیزاده

همچنین ببینید

بهترین منطقه جهت خرید ملک روستایی در استانبول

بهترین منطقه جهت خرید ملک روستایی در استانبول

بهترین منطقه جهت خرید ملک روستایی در استانبول داشتن ملک در روستاهای استانبول به دلیل …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شش − یک =